Green Economy Σάββατο 20/11/2021, 15:27
GREEN ECONOMY

Στόχος κυβερνοεπίθεσης μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ανεμογεννητριών

Η εταιρεία νωρίτερα μέσα στο Νοέμβριο αναθεώρησε πτωτικά τις προοπτικές για τα κέρδη του 2021

Στόχος κυβερνοεπίθεσης μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ανεμογεννητριών

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η Vestas, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ανεμογεννητριών στον κόσμο, καθώς όπως δήλωσε έχει κλείσει τα συστήματα πληροφορικής σε πολλές επιχειρηματικές μονάδες και τοποθεσίες για να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το περιστατικό συνέβη στις 19 Νοεμβρίου και η εταιρεία εργάζεται για την ανάκτηση των συστημάτων της, σύμφωνα με τη δήλωση της Vestas την οποία δημοσίευσε σήμερα Σάββατο. Το κλείσιμο των συστημαάτων μπορεί να επηρεάσει «πελάτες, εργαζόμενους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς», ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Άαρχους της Δανίας.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν θα επηρεασθεί η παραγωγή μας, όμως ορισμένα από τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται από τα εργοστάσιά μας», δήλωσε στο Bloomberg μέσω τηλεφώνου ο Άντερς Ρίις Riis, αντιπρόεδρος επικοινωνιών.

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Vestas και άλλοι κατασκευαστές ανεμογεννητριών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία νωρίτερα μέσα στο Νοέμβριο αναθεώρησε πτωτικά τις προοπτικές για τα κέρδη του 2021, καθώς οι υψηλότερες τιμές του χάλυβα αυξάνουν το κόστος παραγωγής.

Ενώ το ζήτημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή, μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεάσει τους τουρμπίνες που ήδη λειτουργούν από πελάτες της Vestas, ούτε την ικανότητα της εταιρείας να εξυπηρετεί αυτά τα μηχανήματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News