Green Economy Δευτέρα 15/11/2021, 18:14
GREEN ECONOMY

RWE: Επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ έως το 2030 

Το επενδυτικό σχέδιο είναι το μεγαλύτερο στην 123χρονη ιστορία της RWE

RWE: Επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ έως το 2030 

Επενδύσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2030 σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εξήγγειλε η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας RWE. Με τις επενδύσεις αυτές η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Γερμανίας επιδιώκει να διπλασιάσει την ισχύ της από τις ΑΠΕ στα 50 γιγαβάτ (GW).

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων στις βασικές δραστηριότητές της, η οποία δεν περιλαμβάνει την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα, αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν στα 5 δισ. ευρώ έως το 2030, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ο στρατηγικός μας μετασχηματισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είμαστε στην εξαιρετική θέση να χαράξουμε την πορεία μας για την επόμενη δεκαετία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς θα συντελεσθεί η ενεργειακή μας μετάβαση», ανέφερε ο Μάρκους Κρέμπερ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της RWE τον Μάιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής ενεργειακής εταιρείας, η συνολική επένδυση θα φθάνει κατά μέσο όρο στα 5 δισ. ευρώ ετησίως τα επόμενα δέκα χρόνια για υπεράκτια και χερσαία αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, μπαταρίες, ευέλικτη παραγωγή καθώς και υδρογόνο, πηγές από τις οποίες η RWE έχει στόχο τα 2 GW σε ισχύ έως το 2030.

Το επενδυτικό σχέδιο, το μεγαλύτερο στην 123χρονη ιστορία της RWE, θα χρηματοδοτηθεί από τις ταμειακές ροές της εταιρείας από τις λειτουργικές δραστηριότητές της όπως ανέφερε η εταιρεία. 

Επί του παρόντος, οι μονάδες πυρηνικής ενέργειας και αυτές με καύση άνθρακα συνεισφέρουν το 31% στο ενεργειακό μείγμα της RWE, συνολικής ισχύς 40,7 GW.

Παράλληλα ο Κρέμπερ δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να συζητήσει την επιτάχυνση την εγκατάλειψης του άνθρακα με τα κόμματα που προσπαθούν να συγκροτήσουν την καινούργια κυβέρνηση στη Γερμανία, ωστόσο όπως τόνισε υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News