Green Economy Δευτέρα 25/10/2021, 17:00
GREEN ECONOMY

NRG: Πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών σε δύο χρόνια

NRG: Πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών σε δύο χρόνια

Πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών με 1.000 σημεία πρόσβασης πρόκειται να αναπτύξει μέσα στην επόμενη διετία η NRG, αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 20 σημεία φόρτισης στα πρατήρια του ομίλου και συνολικά θα ανέρχονται στα 100. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας υπηρεσίας incharge, αναμένεται η σύναψη συμφωνιών με επιχειρήσεις του σχετικού κλάδου, ώστε να εξαπλωθεί περαιτέρω το δίκτυο.

Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου. Θα μπορούν να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω της νέας εφαρμογής ο οδηγός θα μπορεί να βρει το σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του, να δει το ιστορικό των φορτίσεών του, να ολοκληρώσει την πληρωμή του και να εξυπηρετηθεί όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η ηλεκτροκίνηση προσιτή στον  Έλληνα καταναλωτή

«Παρέχοντας ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς, ορισμένες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του δικτύου περιλαμβάνουν φόρτιση μέσω πλατφόρμας, υπηρεσία εγκατάστασης, υπηρεσίες συντήρησης και εμπορία εξοπλισμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το δίκτυο φόρτισης θα πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. «H NRG, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη» και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων.

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, σημείωσε πως «η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης».

«Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε, καταρχήν, πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα», σημείωσε η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον διευθυντή Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της NRG, Ηλία Πετρής, τόνισε ότι τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρώπη θα αγγίξουν τα 70 εκατομμύρια ως το 2025. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα επεσημανε πως μέχρι το 2030 αναμένεται 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News