Green Economy Δευτέρα 25/10/2021, 12:48
GREEN ECONOMY

Μπιλ Γκέιτς: Στο μέλλον θα έχουμε 8 – 10 Tesla στην κλιματική τεχνολογία

Μπιλ Γκέιτς: Στο μέλλον θα έχουμε 8 – 10 Tesla στην κλιματική τεχνολογία

Μεγάλες ευκαιρίες από τις επενδύσεις σε «πράσινες» μετοχές διαβλέπει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος προεξοφλεί ότι οι μελλοντικές αποδόσεις στις λεγόμενες κλιματικές επενδύσεις θα μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα κέρδη των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών.

Ο λόγος για τον Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft, ο οποίο βρέθηκε στο ψηφιακό συνέδριο για την Κλιματική Τεχνολογία και ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον θα έχουμε 8 – 10… Τesla. «Θα υπάρχουν 8 – 10 Teslas. Και μόνο μία είναι σήμερα γνωστή».

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρικά Ι.Χ. έχει καταφέρει να διπλασιάσει την αξία της σε μόλις έναν χρόνο, ενώ μέσα στην τελευταία 5ετία έχει καταγράψει άλμα της τάξης του 2.000%.

«Για τους κερδισμένους, όποιος επενδύει στην Tesla αισθάνεται πολύ έξυπνος» σχολίασε ο Γκέιτς, ο οποίος προέβλεψε ότι τα κέρδη θα επεκταθούν σταδιακά και πέραν του κλάδου των ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια ευρύτερη ομάδα εταιρειών.

«Θα υπάρξουν, εταιρείες τύπου Microsoft, Google και Amazon, που θα βγουν από αυτό τον χώρο» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Πάντως, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί στην αξιολόγηση της οικονομικής βιωσιμότητας της κάθε ιδέας, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε εργαστηριακό επίπεδο.

«Η πυρηνική σύντηξη, η πυρηνική σχάση και η αποθήκευση ενέργειας απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια -στην περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας, δισεκατομμύρια- για να δοκιμαστούν. Δεν είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούν να προσφέρουν» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αναγνώρισε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες, οι οποίες έχουν πιθανότητες ουσιαστικής επιτυχίας, ιδίως αν υπάρχει η σωστή κυβερνητική βοήθεια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Εκρηκτική άνοδος στις πωλήσεις «καθαρών» οχημάτων στην ελληνική αγορά

Η νέα κόντρα των κροίσων: Γιατί ο Elon Musk κοροϊδεύει τον πιο συμπαθή δισεκατομμυριούχο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News