Green Economy Τετάρτη 20/10/2021, 21:42
GREEN ECONOMY

Rio Tinto: Σχέδιο 7,5 δισ. δολαρίων για μείωση ρύπων στο μισό

Rio Tinto: Σχέδιο 7,5 δισ. δολαρίων για μείωση ρύπων στο μισό

Φιλόδοξο και κοστοβόρο σχέδιο για μείωση της εκπομπής αέριων ρύπων κατά 50% μέχρι το 2030 ανακοίνωσε η Rio Tinto, απογοητεύοντας – όπως φάνηκε από την κίνηση της μετοχής – τους επενδυτές της. Για την πραγματοποίηση του σχεδίου, το οποίο τριπλασιάζει το στόχο που είχε θέσει προηγουμένως, η αγγλο-αυστραλιανή εταιρεία σιδηρομεταλλευμάτων θα επενδύσει 7,5 δισ. δολάρια.

Προκειμένου να επιτευχθεί  ο στόχος, η Rio Tinto θα πρέπει να ενισχύσει την ενέργεια που αντλεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αυξήσει τις δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) σχετικά με τους τρόπους απεξάρτησης από τον άνθρακα.

Επιπλέον, οφείλει να διπλασιάσει τις δαπάνες στην ανάπτυξη μεταλλευμάτων, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην ενεργειακή μετάβαση. Όσον αφορά την ανάπτυξη μεταλλευμάτων, συγκεκριμένα,θα πρέπει να ενισχύσει τις δαπάνες στα περίπου 3 δισ. δολάρια ετησίως από το 2023.

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία της κλιματικής αλλαγής, οφείλουμε να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες μας και να λάβουμε ειλικρινείς δράσεις. Πρέπει να στραφουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μεγάλο εύρος, να ηλεκτροδοτήσουμε ό,τι μπροούμε, να δουλέψουμε κατα μήκος ολόκληρης της αλυσίδας αξίας μας και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας», ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Twitter.

«Πρόκειται για τεράστια αλλαγή, αλλά είναι το μέλλον της Rio Tinto», δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jakob Stausholm.
Σύμφωνα με την RBC Capital Markets, «παρότι πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική, ενδέχεται να χρειαστεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ώστε να αποτυπωθεί αυτό στις μετοχές». Η μετοχή της Rio Tinto υποχωρεί 3,26%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News