Green Economy Τετάρτη 20/10/2021, 19:52
GREEN ECONOMY

Νέα Υόρκη: Φωτοβολταϊκά σε δημόσια σχολεία από το 2022

Νέα Υόρκη: Φωτοβολταϊκά σε δημόσια σχολεία από το 2022

Φωτοβολταϊκά πάνελ θα τοποθετηθούν σε 47 δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης και σε ορισμένους σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων της πόλης, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης Kathy Hochul. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης πράσινου σχεδίου για την πόλη.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα τοποθετηθούν αναμένεται πως θα παράγουν περισσότερες από 25 μεγαβατώρες ενέργειας. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ενέργεια που αρκεί για την ηλεκτροδότηση περίπου 1.300 νοικοκυριών.

Μολονότι πρόκειται για μία πολύ μικρή συμβολή σε σχέση με τις συνολικές ανάγκες ηλεκτροδότησης της Νέας Υόρκης, η πρωτοβουλία αναμένεται να ενισχύσει ελαφρώς την ποσότητα «καθαρής» ενέργειας που διοχετεύεται σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες γωνιές των ΗΠΑ. Επίσης, για την πραγματοποίηση του σχεδίου δεν απατείται η κατασκευή μεγάλων δικτύων ηλεκτροδότησης.

Απώτερος στόχος είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ που θα διοχετεύουν 100 μεγαβατώρες ηλιακής ενέργειας στην πόλη μέχρι το 2025.
Μέρος του σχεδίου είναι και αποθήκευση ενέργειας, συγκεκριμένα έως και 6,6 μεγαβατώρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και συνεχής παροχή ηλεκτροδότησης στην πόλη.

Την κατασκευή και εγκατάσταση, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στην αρχή του 2022, θα αναλάβει η αρμόδια αρχή ενέργειας της Νέας Υόρκης. Μέσα στο 2022 και το 2023 τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News