Green Economy Τετάρτη 20/10/2021, 16:52
GREEN ECONOMY

Καθημερινή Summits, ESG – Κ. Ρόγγα (Deloitte Greece): Η ελληνική πραγματικότητα στην εφαρμογή κριτηρίων ESG

Καθημερινή Summits, ESG – Κ. Ρόγγα (Deloitte Greece): Η ελληνική πραγματικότητα στην εφαρμογή κριτηρίων ESG

Στις τρεις διαφορετικές «ταχύτητες» που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ESG αναφέρθηκε η Κατερίνα Ρόγγα, Principal, Risk Advisory, Risk & Sustainability Services στην Deloitte Greece, μιλώντας στο πάνελ «Βέλτιστες πρακτικές ESG και στρατηγική για την κλιματική κρίση» του Καθημερινή 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit.

Όπως ανέφερε, «στην Ελλάδα βρισκόμαστε κάπου στη μέση και χρειάζεται να γίνουν πολλά σε σχέση με το πώς οι εταιρείες θα αντιληθούν το τι θα πρέπει να εφαρμόσουν».

«Πολλές επιχειρήσεις και όμιλοι έχουν ενσωματώσει στην στρατηγική και στο πλαίσιο λειτουργίας τους τα κριτήρια ESG και έχουν ήδη καθορίσει μία κουλτούρα αλλαγής. Υπάρχει μία δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων που προσπαθούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, είναι responders στο πλαίσιο ωριμότητας και επιχειρούν να εφαρμόσουν ό,τι έχει να κάνει με το νομοθετικό περιβάλλον. Και υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία που έχει θέσει στόχους, τους παρακολουθεί, έχει ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά αυτό δεν είναι ενσωματωμένο στη γενικότερη στρατηγική της» εξήγησε.

Όπως είπε, η εφαρμογή κριτηρίων ESG πρέπει να γίνει μία νέα κουλτούρα για τις εταιρείες, που δεν θα διαφοροποιείται από την υπόλοιπη στρατηγική του. Σημείωσε ακόμη πως το ESG «είναι σπορ ομαδικό και όχι ατομικό» και πως οι επενδύσεις που γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να λογίζονται όχι ως έξοδο, αλλά ως κάτι που θα προσδώσει οφέλη σε μία επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News