Green Economy Τετάρτη 20/10/2021, 16:50
GREEN ECONOMY

Καθημερινή Summits, ESG – Χρ. Μπερμπάτη (Πειραιώς Financial Holdings): Στόχος «πράσινα» δάνεια πάνω από 1,5 δισ. ευρώ

Καθημερινή Summits, ESG – Χρ. Μπερμπάτη (Πειραιώς Financial Holdings): Στόχος «πράσινα» δάνεια πάνω από 1,5 δισ. ευρώ

Στην τάση επιτάχυνσης των πράσινων ομολογιακών εκδόσεων αναφέρθηκε η Χρυσάνθη Μπερμπάτη, γενική διευθύντρια και επικεφαλής Group Planning, IR & ESG της Πειραιώς Financial Holdings, μιλώντας στο πάνελ «Βέλτιστες πρακτικές ESG και στρατηγική για την κλιματική κρίση» του Καθημερινή 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit. 

«Βλέπουμε έντονη δραστηριότητα και σε εταιρικό επίπεδο, στην  Ελλάδα οι εκδόσεις έχουν υπερβεί τα 2,5 δισ.» ανέφερε, ενώ σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα σημείωσε πως δύο από τις συστημικές τράπεζες έχουν ήδη ετοιμάσει green bond framework. «Η δική μας τράπεζα ολοκλήρωσε αυτή τη διαδικασία πολύ πρόσφατα. Είναι μία διαδικασία που χρειάζεται συστηματοποίηση και πολύ καλό monitoring, στην περίπτωσή μας υπήρξε και εξωτερική πιστοποίηση» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Στη δική μας περίπτωση τα λεγόμενα ‘πράσινα’ δάνεια είναι περίπου 1,5 δισ. και έχουμε δημόσια εκπεφρασμένο στόχο για πάνω από 1-1,5 δισ. τα επόμενα δύο – τρία χρόνια. Μιλάμε για πρότζεκτ ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά, και επιχειρηματικά δηλαδή και οικιστικά – στεγαστικά. Είναι τάση, αναμένουμε επιτάχυνση και ετοιμαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση».

Η κ. Μπερμπάτη εκτίμησε πως «οι ομολογιακές εκδόσεις από την πλευρά των τραπεζών θα είναι έντονες τα επόμενα χρόνια» και πως «ολοένα και περισσότεροι τραπεζικοί οργανισμοί πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας θα έχουν όχι μόνο πράσινα, αλλά γενικότερα sustainability bonds».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News