Green Economy Τρίτη 19/10/2021, 17:04
GREEN ECONOMY

Καθημερινή Summits, ESG – Michael Bloomberg: Οι επιχειρήσεις σε ηγετικό ρόλο κατά της κλιματικής αλλαγής

Μήνυμα του Michael R. Bloomberg στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit

Καθημερινή Summits, ESG – Michael Bloomberg: Οι επιχειρήσεις σε ηγετικό ρόλο κατά της κλιματικής αλλαγής

Οι επιχειρήσεις έχουν ισχυρά κίνητρα να ηγηθούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο Michael R. Bloomberg, σε μήνυμά του στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit.

Ήδη, το Bloomberg έχει δεσμευτεί να φτάσει σε μηδενικές καθαρές εκπομπές ρύπων έως το 2025, με τον ιδρυτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου να εξηγεί ότι κάθε βήμα που γίνεται προς την κατεύθυνση αυτή, βοηθά την επιχείρηση. «Εξοικονομούμε χρήματα μειώνοντας τη χρήση ενέργειας και εξασφαλίζοντας περισσότερη ενέργεια από καθαρές πηγές, ενώ η δέσμευσή μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μάς βοηθά να προσλαμβάνουμε ταλαντούχους ανθρώπους που θέλουν να είναι μέρος της λύσης», σημείωσε ο κ. Bloomberg.

Και πρόσθεσε ότι το Bloomberg βοηθά και άλλες εταιρείες να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής, όπως, μεταξύ άλλων, μέσω του Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να μετρήσουν και να καταγράψουν το οικονομικό κόστος και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

«Επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο βοηθούν ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος κατά της κλιματικής αλλαγής, στοχεύοντας ψηλά και φέρνοντας αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Bloomberg. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News