Green Economy Παρασκευή 8/10/2021, 13:55
GREEN ECONOMY

ΔΕΠΑ: Πώς θα εφαρμοσθεί η έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο των νοικοκυριών 

Τις επόμενες ημέρες η ΔΕΠΑ θα συνεργαστεί με όλους τους ιδιώτες παρόχους

ΔΕΠΑ: Πώς θα εφαρμοσθεί η έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο των νοικοκυριών 

Σχέδια επί χάρτου καταρτίζει η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με την έκπτωση κατ’ ελάχιστον 15% στο φυσικό αέριο στα νοικοκυριά. Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία συμμετείχαν οι οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υψωθεί τείχος προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας

Διαβάστε επίσης: Πώς το ενεργειακό κόστος επηρεάζει τη βιομηχανία – Πέντε παραδείγματα

Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε συνεργασία με όλους τους ιδιώτες παρόχους για την οριστικοποίηση των όρων, της διαδικασίας, αλλά και του μηχανισμού πιστοποίησης ώστε να εξασφαλιστεί ότι η έκπτωση θα φτάσει στους τελικούς οικιακούς καταναλωτές.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΔΕΠΑ Εμπορίας για 30 και πλέον χρόνια στηρίζει σταθερά την ενεργειακή οικονομία της χώρας. Αυτό συνεχίζει να κάνει και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία του ενεργειακού κλάδου, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. 

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Παρέμβαση Πούτιν με το βλέμμα στον Nord Stream 2

Στο πλαίσιο αυτό, «σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκπονήσει σχέδιο με το οποίο θα απορροφήσει κατ΄ ελάχιστον το 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο, στηρίζοντας έμπρακτα τα νοικοκυριά. 

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό αλλά και βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία. Αποστολή της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι να την προσφέρει με οικονομία και ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες. 

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, χάρη στον νέο επιχειρησιακό της σχεδιασμό, που την καθιστά μια σύγχρονη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει προς όφελος των οικιακών καταναλωτών, ένα σημαντικό ποσοστό της αύξησης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου. 

Τις επόμενες ημέρες η ΔΕΠΑ θα συνεργαστεί με όλους τους ιδιώτες Παρόχους για την οριστικοποίηση των όρων, της διαδικασίας, αλλά και του μηχανισμού πιστοποίησης ώστε να εξασφαλιστεί ότι η έκπτωση κατ΄ ελάχιστον 15% στην τιμή του φυσικού αέριου, θα φτάσει στους τελικούς οικιακούς καταναλωτές», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News