Green Economy Πέμπτη 7/10/2021, 18:12
GREEN ECONOMY

BP: Εξαγόρασε τη αμερικανική startup Blueprint Power

BP: Εξαγόρασε τη αμερικανική startup Blueprint Power

Την εξαγορά της startup, Blueprint Power με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η ΒΡ, δίχως να παρέχει λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος ή τους όρους της συμφωνίας. 

Η Blueprint Power μετατρέπει τα υπάρχοντα κτίρια σε «ευέλικτα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία», μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα των εμπορικών ακινήτων.

Παρέχει υπηρεσίες δεδομένων και αλγορίθμων και προσφέρει κίνητρα στους ιδιοκτήτες των κτιρίων να καταστήσουν τα ακίνητα τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον, με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και αποθήκευσης ενέργειας, δημιουργώντας παράλληλα νέες ροές εσόδων.

Όπως αναφέρει το Axios στο δημοσίευμά του, τα μεγάλα κτίρια αποτελούν μια σημαντική αγορά για την ενεργειακή ζήτηση, η οποία είναι πλέον ώριμη για την υιοθέτηση πιο καθαρών τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό η εξαγορά από την ΒΡ της μόλις τριών χρόνων startup, συνιστά ένα βήμα  προς τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της και σε επενδύσεις σε χώρους με χαμηλούς ρύπους, αν και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο παραμένουν οι κυρίαρχες επιχειρηματικές της δραστηριότητες προς το παρόν.

Τα προϊόντα της Blueprint συμβάλλουν στη «μεγιστοποίηση της παραγωγής από ΑΠΕ, στην αποθήκευση ενέργειας και στη χρήση ή στην εμπορία ενέργειας», όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση,η startup συνεργάζεται ήδη με πέντε από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων της Νέας Υόρκης, οι οποίοι παράγουν 13 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν να τριπλασιάσουν αυτή την ενεργειακή απόδοση μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ο μελλοντικός σχεδιασμός προβλέπει η Blueprint να επεκταθεί σε «πολλές μεγάλες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ».

moneyreview.gr με πληροφορίες από axios.com

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News