Green Economy Πέμπτη 7/10/2021, 14:42
GREEN ECONOMY

BMW: Επενδύει σε startup και στην τεχνολογία παραγωγής λιθίου 

Η BMW δεν παρείχε λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσής της

BMW: Επενδύει σε startup και στην τεχνολογία παραγωγής λιθίου 

Την επένδυσή της στη Lilac Solutions μια startup που αναπτύσσει τεχνολογία για την παραγωγή λιθίου ανακοίνωσε η BMW, μετέχοντας στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης που πραγματοποίησε, σε μια προσπάθεια να στηρίξει πιο αποτελεσματικούς τρόπους παραγωγής του μετάλλου που χρησιμοποιείται ευρέως στις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Η Lilac Solutions όπως και αρκετές εταιρείες ανά τον κόσμο, αναπτύσσει τεχνολογία με σκοπό την εξαγωγή λιθίου από την άλμη (νερό με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι), με μικρότερο κόστος και λιγότερο νερό από τις συνήθεις τρόπους που είναι και αυτοί που έχουν επικρατήσει στον εν λόγω κλάδο.  

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε λίθιο αγοράζει προμήθειες από την κινεζική Ganfeng Lithium και άλλες εταιρείες. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τεχνολογία της Lilac, είναι ένας τρόπος για να δοθεί ώθηση στην παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο, την ώρα που η ζήτηση ελέω των ηλεκτρικών οχημάτων διαρκώς μεγαλώνει. 

Αυτός ο νέος τρόπος εξόρυξης προσφέρει πρόσβαση σε ένα πιο «πράσινο» λίθιο, σύμφωνα με τον Κάσπερ Σέιτζ, του επενδυτικού βραχίονα της γερμανικής εταιρείας, BMW i Ventures.

Η BMW δεν παρείχε λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσής της, ωστόσο ο γύρος χρηματοδότησης δεν ξεπέρασε τα 20 εκατ. δολάρια. Τον Σεπτέμβριο η startup πραγματοποίησε γύρο χρηματοδότησης, από τον οποίο άντλησε 130 εκατ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lilac, τα νέα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την κατασκευή μιας μονάδας στις ΗΠΑ.  Τον Σεπτέμβριο, η startup ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Lake Resources, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού ένα έργο για την παραγωγή λιθίου στην Αργεντινή. 

«Η Lilac έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της τεχνολογία της, ούτως ώστε να κατασθεί αξιόπιστη και σε ευρεία κλίμακα. Κάτι που είναι σημαντικό για τους μετέχοντες στις αλυσίδες εφοδιασμού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σνάιντακερ, διευθύνων σύμβουλος στη startup. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News