Green Economy Τετάρτη 6/10/2021, 15:29
GREEN ECONOMY

Google Maps: Θα προτείνει την πιο «πράσινη» διαδρομή

Google Maps: Θα προτείνει την πιο «πράσινη» διαδρομή

Το ανθρακικό αποτύπωμα της κάθε πιθανής διαδρομής θα εμφανίζεται στο Google Maps, λειτουργία που εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων «πράσινων» πολιτικών της εταιρείας.

Στην πιο «καθαρή» διαδρομή θα συνυπολογίζονται οι παράγοντες της κυκλοφοριακής κίνησης, αλλά ακόμη και η κλίση του δρόμου. Η νέα λειτουργία θα ενεργοποιηθεί σήμερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη από το 2022. Στην περίπτωση που υπάρχουν πολλαπλές διαδρομές στον ίδιο περίπου χρόνο προς ένα προορισμό, τότε οι χάρτες της Google θα προτείνουν την πιο φιλική για το περιβάλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pinchai, δήλωσε ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα αποτραπεί η διοχέτευση 1 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε παγκόσμιο επίπεδο. «Σήμερα ανακοινώνουμε νέους τρόπους χρήσης των προϊόντων μας για την πραγματοποίηση πιο βιώσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων ή την αγορά συσκευών με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Pinchai μέσω Twitter. 

«Οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο είναι μία από τις πιο ρυπογόνες επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας (σήμερα) στις ΗΠΑ και το 2022 στην Ευρώπη, η Google Maps θα σας αφήνει να επιλέξετε τη διαδρομή με τη χαμηλότερη εκομπή ρύπων, εφόσον δεν είναι ήδη η ταχύτερη», δήλωσε ο Pinchai.

«Πράσινη» πολιτική της Google

Στο πλαίσιο των αλλαγών υπέρ του περιβάλλοντος, η Google ανακοίνωσε πως θα διευκολύνει όσους χρήστες αναζητούν υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της μηχανής αναζήτησης. Ουσιαστικά θα διευκολύνει τη σύγκριση αυτών με τα μοντέλα με μηχανή εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, ανακοίνωσε την λειτουργία Google Flights, με την οποία οι χρήσες θα μπορούν να βλέπουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα για κάθε τους πτήση, καθώς και εναλλακτικές πιο φιλικές για το περιβάλλον. Αντίστοιχες αλλαγές θα υπάρχουν και στις υπηρεσίες της Google για τα ξενοδοχεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News