Green Economy Δευτέρα 4/10/2021, 15:40
GREEN ECONOMY

Shell: Η πρώτη επένδυση στην ηλιακή ενέργεια του Ην. Βασιλείου

Shell: Η πρώτη επένδυση στην ηλιακή ενέργεια του Ην. Βασιλείου

Στην πρώτη της επένδυση στην ηλιακή ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου προχωράει η Royal Dutch Shell, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με δύο καινοτόμες εταιρείας του κλάδου. 

Πρόκειται για τις Island Green Power και Clearstone Energy, οι οποίες από κοινού αναμένεται να υλοποιήσουν ενεργειακά projects, συνολικής παραγωγής 800 megawatts.  

Η κίνηση της Shell εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών για στροφή προς την «πράσινη» ενέργεια και την σταδιακή αποεπένδυση των ορυκτών καυσίμων. 

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, όμως, η βρετανο-ολλανδική εταιρεία εστιάζει περισσότερο σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοράς ενέργειας ή σε μικρότερες επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Shell, ο μηδενισμός των εκπομπών άνθρακα θα καταστεί πραγματικότητα έως το 2050, μέσω της στροφής σε low-carbon προΪόντα (προϊόντα χαμηλά σε άνθρακα), ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνηση και υδρογόνο. 

Μέχρι το 2035, παράλληλα, υπάρχει στόχευση να μειωθούν οι εκπομπές κατά 45% και μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, δηλαδή έως το 2030, κατά 20%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News