Green Economy Τετάρτη 29/09/2021, 19:28
GREEN ECONOMY

Το «αυτοκόλλητο» που κρατάει τα φρούτα φρέσκα

Το «αυτοκόλλητο» που κρατάει τα φρούτα φρέσκα

Νιώθετε τύψεις όταν πετάτε στα σκουπίδια χαλασμένα φρούτα; Κακώς, καθώς πλέον υπάρχει η λύση των καινοτόμων αυτοκόλλητων, τα οποία μπορούν να κρατήσουν φρέσκα τα προϊόντα έως και δύο εβδομάδες περισσότερο. 

Ο λόγος για τα Stix Fresh, μια ειδική πατέντα, η οποία δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από την επιφάνεια των φρούτων, επιβραδύνοντας σημαντικά τη διαδικασία της ωρίμανσης. 

Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα διαθέτουν μια φυτική αντιμικροβιακή ουσία, θωρακίζοντας τα φρούτα από μύκητες κι άλλους μικροοργανισμούς.  

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, τα Stix Fresh είναι αποτελεσματικότερα στα μήλα, τα αβοκάντο, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα λεμόνια και τα μάνγκο. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα, το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν αντίστοιχα αυτοκόλλητα τόσο για τα μούρα όσο και για τα λαχανικά. 

Μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικές ποσότητες χρημάτων, καθώς και να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος του «πετάω το φαγητό στα σκουπίδια». 

Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ, περίπου το 50% των φρούτων και των λαχανικών καταλήγει στα σκουπίδια, επειδή δεν τηρεί τα αισθητικά μας κριτήρια για το πώς πρέπει να είναι ένα φρούτο ή λαχανικό. 

Την ίδια ώρα, η σπατάλη φαγητού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με το 1/3 των τροφίμων να βρίσκεται στους κάδους απορριμμάτων, κάτι που κοστίζει στα πορτοφόλια μας έως και 1 τρισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News