Green Economy Τετάρτη 29/09/2021, 12:51
GREEN ECONOMY

Σκρέκας: Στα 2-3 ευρώ τον μήνα η αύξηση στο ρεύμα για τα νοικοκυριά

Σκρέκας: Στα 2-3 ευρώ τον μήνα η αύξηση στο ρεύμα για τα νοικοκυριά

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2-3 ευρώ μηνιαίως, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. 

«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί ίσως είναι η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στήριξης για τους καταναλωτες απέναντι στο ράλλι των τιμών ενέργειας», σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Και ξεκαθάρισε ότι η τιμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ρεύματος δεν καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση οποιαδήποτε χώρας.

«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας» προειδοποίησε ο κ. Σκρέκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εάν παρατηρηθεί πως οι εξαιρετικά αυξημένες τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο συνεχιστούν και για τους μηνές Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, τότε η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες. «Εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και τον Δεκεμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος. 

Αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά σχεδιάζει. «Έχουν έρθει 3 δισ. ευρώ στην ελληνική  αγορά από την πώληση του 49% του μεριδίου της ΔΕΗ. Προχωράμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φέρει έσοδα 750 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ ώστε να γίνει οικονομικός πρωταθλητής και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληινκής οικονομίας», είπε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News