Green Economy Παρασκευή 24/09/2021, 14:02
GREEN ECONOMY

Mercedes: Μπαίνει στο project των 8 δισ. ευρώ για τις «made in Europe» μπαταρίες

Αποκτά μερίδιο 33%

Mercedes: Μπαίνει στο project των 8 δισ. ευρώ για τις «made in Europe» μπαταρίες

Τη συνεργασία με τις Stellantis NV και Total Energies, με στόχο την ενίσχυση του ευρωπαϊκού project για «made in Europe» μπαταρίες, ανακοίνωσε η Daimler AG, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes Benz.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 33% στο project, το οποίο ονομάζεται Automotive Cells Company (ACC) και το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλει στην απεξάρτηση των ευρωπαϊκών εταιρειών από τις αμερικανικές ή κινεζικές μπαταρίες ηλεκτροκίνησης.

Με βάση τις αρχικές επιδιώξεις του σχεδίου, υπάρχει φιλοδοξία για την παραγωγή μπαταριών, τουλάχιστον 120 gigawatt, έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας (2030), με το συνολικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 8,2 δισ. ευρώ.

Στο ευρωπαϊκό venture, μάλιστα, δεν αποκλείεται να ενταχθούν μελλοντικά κι άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως για παράδειγμα η γαλλική Renault), οι οποίες δεν επιθυμούν μην χάσουν το τρένο της ηλεκτροκίνησης. 

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ε.Ε. αντιστοιχούν αυτή την στιγμή στο 17% των καινούριων Ι.Χ., με ολοένα και περισσότερες χώρες να επιδοτούν την αγορά ενός φιλικότερου προς το περιβάλλον οχήματος.

Άλλωστε, στόχος είναι η δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% έως το 2030 και κατά 100% έως το 2050.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News