Green Economy Τρίτη 21/09/2021, 21:17
GREEN ECONOMY

Μπάιντεν: 11,4 δισ. δολάρια ετησίως για την κλιματική αλλαγή

Σε αναπτυσσόμενες χώρες

Μπάιντεν: 11,4 δισ. δολάρια ετησίως για την κλιματική αλλαγή

Δεσμεύσεις για διπλασιασμό των κονδυλίων προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα ο Τζο Μπαίντεν δεσμεύτηκε για διοχέτευση 11,4 δισ. δολαρίων ετησίως μέχρι το 2024, που ουσιαστικά θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου που ετέθη πριν από μία δεκαετία για 100 δισ. ανά έτος προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από ευάλωτες χώρες.

«Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι, πραγματοποιώντας αυτές τις φιλόδοξες επενδύσεις δεν είναι μόνο καλή περιβαλλοντική πολιτική, είναι μία ευκαιρία για κάθε μία από τις χώρες μας να επενδύσουν στους εαυτούς τους και στο μέλλον τους», τόνισε ο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως σε μερικές εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί και η Συνέλευση σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη. Τα βασικά στοιχεία του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνδέονται με την ταχύτητα των έργων υποδομών και τον προϋπολογισμό που θα αποφασιστεί στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τόνισε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ότι η πραγματοποίηση του οικονομικού στόχου είναι κλειδί για την δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών ενόψει νέων διαπραγματεύσεων, δεδομένου ότι τα ανεπτυγμένη κράτη απέτυχαν να συγκεντρώσουν τα 100 δισ. δολάρια ανά έτος για τα οποία είχαν δεσμευτεί στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News