Green Economy Δευτέρα 20/09/2021, 12:18
GREEN ECONOMY

Κλιματική αλλαγή: Πρωτοβουλία από επενδυτικούς συμβούλους που διαχειρίζονται $10 τρισ. 

Κλιματική αλλαγή: Πρωτοβουλία από επενδυτικούς συμβούλους που διαχειρίζονται $10 τρισ. 

Η κλιματική αλλαγή και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων έχουν κατασθεί ως η Νο.1 προτεραιότητα των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο πλέον μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ οι στόχοι ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στους επενδυτικούς κύκλους. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Net Zero Investment Consultants Initiative από δώδεκα εταιρείες επενδυτικούς συμβούλους, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών για τους οποίους λειτουργούν ως σύμβουλοι, φθάνει στα 10 τρισ. δολάρια. 

Πρόκειται για τις Barnett Waddingham, bfinance, Cambridge Associates, Cardano, Frontier, Hymans Robertson, JANA, LCP, Meketa, Redington, Willis Towers Watson και Wilshire και στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εταιρείες θέλουν να εναρμονισθούν πλήρως με τις επιταγές του ΟΗΕ για μηδενικούς ρύπους έως το 2050. Οι εν λόγω εταιρείες λειτουργούν ως επενδυτικοί σύμβουλοι σε συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, κρατικά ταμεία δημόσιας περιουσίας, σε οικογενειακά γραφεία και σε κληροδοτήματα. 

Η πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την Principles for Responsible Investment και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από ιδιοκτήτες και διαχειριστές assets και ασφαλιστικών εταιρειών. Βάσει των δεσμεύσεων των συμβούλων, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να έχουν προσαρμόσει σε όλες τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τους στόχους για μηδενικούς ρύπους. 

«Η παγκόσμια μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικούς ρύπους σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των περιουσιακών στοιχείων οφείλουν να αναπτύξουν την κατανόησή τους για τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, να αναλογισθούν αν πρέπει να αλλάξουν πορεία σε σχέση με τα assets και να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους αναφορικά με τον έλεγχο. Οι επενδυτικοί σύμβουλοι διαδραματίζουν έναν ζωτικό ρόλο στο να στηρίξουν τους ιδιοκτήτες σε αυτό το ταξίδι και να τους βοηθήσουν να ενισχύσουν τις φιλοδοξίες τους αναφορικά με το κλίμα», δήλωσε η Λούμπα Νικολίνα, επικεφαλή έρευνας στη Willis Towers Watson.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News