Green Economy Σάββατο 18/09/2021, 07:50
GREEN ECONOMY

Μπάιντεν: Προσχέδιο συμφωνίας με Ε.Ε. για μείωση των εκπομπών μεθανίου

Μπάιντεν: Προσχέδιο συμφωνίας με Ε.Ε. για μείωση των εκπομπών μεθανίου

Ένα προσχέδιο συμφωνίας με την Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λίγες εβδομάδες πριν από την COP26, καλώντας όλον τον πλανήτη να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

«Εργαζόμαστε με την Ε.Ε. και με άλλους εταίρους (…) για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά τουλάχιστον 30% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020» ανέφερε ο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια της διαδικτυακής συνόδου του Φόρουμε Μεγάλων Οικονομιών (MEF) στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και οι ηγέτες πολλών χωρών.

Όπως επισήμανε, με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα μπει ένα «φρένο» στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά θα προκύψουν και άλλα, σημαντικά οφέλη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα είναι από τις πρώτες που θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα, συγκεκριμένα μέτρα για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με βάση τη Συμφωνία του Παρισιού, όπως είναι η υπόσχεση να μειώσουν κατά 50-52% τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τις πυρκαγιές στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν είπε ότι αποτελούν ένα «συναγερμό για την ανθρωπότητα» και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίον «όλοι να δράσουν αμέσως».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News