Green Economy Τρίτη 14/09/2021, 19:33
GREEN ECONOMY

Chevron: 10 δισ. δολάρια για μετάβαση προς πράσινη ενέργεια

Chevron: 10 δισ. δολάρια για μετάβαση προς πράσινη ενέργεια

Η Chevron θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στα επόμενα επτά χρόνια, ώστε να ενισχύσει την παραγωγή της σε ΑΠΕ και προκειμένου να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα. Πρόκειται για τριπλάσια επένδυση σε σχέση με αυτή που είχε υποσχεθεί ο ενεργειακός κολοσσός προηγουμένως, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει εντονότερη πίεση για μείωση των ρύπων από τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Ωστόσο, σε ετήσια βάση, το ύψος της επένδυσης που ανακοίνωσε ο όμιλος αποτελεί λιγότερο από το ένα δέκατο των προγραμματισμένων δαπανών μέχρι το 2025. «Η Chevron σκοπεύει να γίνει ηγέτιδα στην ανάπτυξη ενός μέλλοντος με λιγότερο άνθρακα», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mike Wirth. 

Επενδυτές και περιβαλλοντικές ομάδες έχουν ήδη αυξήσει την πίεση που ασκούν στους πετρελαιοπαραγωγούς για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ενδεικτικά, οι μέτοχοι της Chevron υπερφήφισαν το Μάιο πρόταση, με την οποία απαιτούσαν από την εταιρεία να θέσει στόχους για τη μείωση της εκπομπής ρύπων.Την ίδια εβδομάδα η ανταγωνιστική της, η ExxonMobil εξέλεξε νέα μέλη στο δ.σ. της, τα οποία είχε προτείνει το περιβαλλοντικό hedge fund Engine No 1. Το Engine No 1 είχε επισημάνει νωρίτερα ότι η προσκόλληση στα ορυκτά καύσιμα θέτει το μέλλον της εταιρείας σε κίνδυνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News