Green Economy Δευτέρα 13/09/2021, 13:33
GREEN ECONOMY

Polygreen: Συμμετείχε σε επιχείρηση αποτροπής θαλάσσιας ρύπανσης 

Polygreen: Συμμετείχε σε επιχείρηση αποτροπής θαλάσσιας ρύπανσης 

Στην αποτροπή σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης συνέβαλε η Polyeco Group του ομίλου Polygreen, συμμετέχοντας σε διεθνή επιχείρηση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μετέφερε με ασφάλεια τους 1.500 τόνους καυσίμων του Navios Amaryllis σε άλλες δεξαμενές εντός του πλοίου, διευκολύνοντας την επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου και αποτρέποντας διαρροή που θα επέφερε σημαντική ρύπανση και οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση του Navios Amaryllis, το οποίο ρυμουλκήθηκε μακριά από τον ύφαλο Rasfaree μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολούθησε πριν την προσάραξή του, αποφεύγοντας έτσι την περαιτέρω καταστροφή του Υφάλου. 

Η επιτυχής συμβολή της Polygreen στη διαχείριση του περιστατικού στις Μαλδίβες, έρχεται σε συνέχεια σειράς άλλων παρεμβάσεων της εταιρείας σε περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων ανά τον κόσμο. 

Πριν από ένα χρόνο η Polygreen διαχειρίσθηκε την τεράστια οικολογική ρύπανση που προκάλεσε η προσάραξη του πλοίου MV Wakashio νότια της ακτής του Μαυρικίου, αντιμετωπίζοντας ρύπανση εκτάσεως 44 χιλιομέτρων ακτογραμμής που προκάλεσε η διαρροή μαζούτ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News