Green Economy Παρασκευή 10/09/2021, 12:08
GREEN ECONOMY

Γ. Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ): Οι ΑΠΕ μπορούν να κατακρημνίσουν τις τιμές ενέργειας

«Με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η Ελλάδα μπορεί να γίνει εξαγωγέας ενέργειας»

Γ. Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ): Οι ΑΠΕ μπορούν να κατακρημνίσουν τις τιμές ενέργειας

«Η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα μπορεί να κατακρημνίσει τις τιμές ενέργειας» επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης, προσθέτοντας πως ήδη οι τιμές μειώνονται έως και 30% στις φάσεις κατά τις οποίες υπάρχει υψηλό αιολικό δυναμικό.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη ο κ. Περιστέρης σημείωσε πως «πράσινη ανάπτυξη σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη, για όλους, που σημαίνει ότι τα οφέλη από την αποκλιμάκωση του κόστους θα περάσει και στον καταναλωτή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε ακόμη πως στο διεθνές περιβάλλον της απανθρακοποίησης, η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει στις ΑΠΕ. Ωστόσο, στάθηκε σε παράγοντες – προϋποθέσεις για την εθνική στρατηγική όπως είναι η αποθήκευση μεγάλης κλίμακας και οι διασυνδέσεις. «Με την επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, μπορούμε να αποθηκεύουμε περισσότερη ενέργεια απ’ όση θα καταναλώνουμε και έτσι η Ελλάδα θα μπορεί να γίνει – από εισαγωγέας – εξαγωγέας ενέργειας» εκτίμησε.

Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε και στις προοπτικές που ανοίγονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο – όπως είπε – μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, να την κάνει πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική. «Θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στο γεγονός ότι η χώρα μας παρουσίασε ένα από τα καλύτερα αναπτυξιακά σχέδια στην Ευρώπη» σημείωσε, τονίζοντας πως το σχέδιο θα πρέπει να υλοποιηθεί σωστά και να αντιμετωπιστούν κάποιες χρόνιες γραφειοκρατικές ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές καθυστερήσεις. «Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους, οι οποίες γνωρίζουν τον χώρο, έχουν το καθήκον να βοηθήσουν εποικοδομητικά επισημαίνοντας τις παγίδες και δυσκολίες όπου αυτές υπάρχουν. Αν γίνουν όλα αυτά, η ανάπτυξη θα είναι εκρηκτική» εκτίμησε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News