Green Economy Τρίτη 7/09/2021, 15:10
GREEN ECONOMY

Βρετανία: Το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας και οι μπαταρίες Tesla 

Βρετανία: Το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας και οι μπαταρίες Tesla 

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής για το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δόθηκε σήμερα Τρίτη όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Το πεδίο Clay Tye θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας και η τρίτη στη Βρετανία η οποία θα κάνει χρήση των μπαταριών ιόντων λιθίου Megapack της Tesla. 

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη νοτιοανατολική Αγγλία και σε αυτές θα αποθηκεύεται ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές, η οποία και θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής. Η δυναμική παραγωγικότητα της μονάδας θα είναι της τάξεως των 99 Megawatts και θα δύναται να προσφέρει ενέργεια για δύο ώρες. Οι εργασίες κατασκευής της αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2023. 

Η βρετανική κυβέρνηση επίσπευσε την έναρξη των εργασιών, μετά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην αγορά ενέργειας. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την άπνοια, προκάλεσε σωρεία προβλημάτων, καθώς από τη μία η κατανάλωση αυξήθηκε εξαιτίας της ευρείας χρήσης των κλιματιστικών, από την άλλη η ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες δεν επαρκούσε για να καλύψει τη ζήτηση. 

Αποτέλεσμα οι τιμές του ρεύματος να αυξηθούν ενώ χρειάσθηκε να παράξουν περισσότερη ενέργεια οι μονάδες που κάνουν χρήση άνθρακα, μονάδες οι οποίες βάσει των σχεδίων και των μέτρων για την κλιματική αλλαγή παροπλίζονται σταδιακά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News