Green Economy Δευτέρα 6/09/2021, 16:24
GREEN ECONOMY

Το πλουσιότερο ταμείο στον κόσμο θέτει στόχους ESG στα ακίνητα 

Το πλουσιότερο ταμείο στον κόσμο θέτει στόχους ESG στα ακίνητα 

Το ταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας της Νορβηγίας -το πλουσιότερο στον κόσμο-, δήλωσε ότι εργάζεται προκειμένου να αναθεωρήσει τη στρατηγική του προκειμένου  να εξασφαλίσει ότι τα ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό του συνολικής αξίας 30 δισ. δολαρίων, θα εναρμονισθούν με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για μηδενικούς ρύπους. 
«Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε τη συζήτηση περισσότερο», αναφέρει η Μίε Χόλσταντ, ο οποίος και επιβλέπει την ακίνητη περιουσία στο ταμείο, Norges Bank Investment Management.

«Σε αυτό που εργαζόμαστε είναι σε μια ξεχωριστή, βελτιωμένη στρατηγική για τη βιωσιμότητα, η οποία θα μας προετοιμάσει για τις μηδενικές εκπομπές, όπως και για καινούργιους νόμους και ρυθμίσεις που θα πλαισιώσουν τις εκπομπές του άνθρακα», συμπληρώνει.

Όπως προσθέτει η Χόλσταντ το ταμείο έχει προσδιορίσει την πολιτική του αναφορικά με τους στόχους ESG και γι αυτό είναι αισιόδοξη ότι το χαρτοφυλάκιο με τα ακίνητα είναι ήδη προετοιμασμένο για τους μελλοντικούς κινδύνους.

Αν και επίσημα η νορβηγική κυβέρνηση δεν έχει θέσει στόχους για μηδενικούς ρύπους στο ταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, τον Αύγουστο η επικεφαλής εταιρικής διακυβέρνησης του ταμείου, Καρίν Σμιθ Ιχενάσιο, δήλωσε ότι «ως ταμείο είναι ξεκάθαρο ότι ενδιαφερόμαστε να πιάσουμε τους της Συμφωνίας του Παρισιού. Μέσα σε αυτούς είναι και οι μηδενικοί ρύποι έως το 2050». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News