Green Economy Σάββατο 4/09/2021, 22:37
GREEN ECONOMY

Ιταλία: Τι θα γίνει με τα supercars μετά την πράσινη μετάβαση;

Ιταλία: Τι θα γίνει με τα supercars μετά την πράσινη μετάβαση;

Διαπραγματεύσεις σχετικά με την προστασία των κατασκευαστών supercars, μεταξύ αυτών την Ferrari και την Lamborghini, πραγματοποιεί η Ιταλία με την Ε.Ε. Ο σχετικός κλάδος πρόκειται να περιοριστεί και να υποβληθεί σε αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, ενόψει των στόχων της Ε.Ε. για κατάργηση των οχημάτων με μηχανή εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035.

Η Ιταλία υποστηρίζει ένθερμα το ρυθμιστικό πλαίσιο της Ε.Ε. και τους περιβαλλοντικούς στόχους. Παρόλα αυτά προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες που θα ισχύσουν για τις βιομηχανίες πολυτελών αυτοκινήτων, οι οποίες πραγματοποιούν πολύ λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με τις κατασκευάστριες συμβατικών αυτοκινήτων.

Ο υπουργός πράσινης μετάβασης της Ιταλίας, Ρομπέρτιο Τσινγκολάνι, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι «αυτά τα αυτοκίνητα απαιτούν πολύ ειδική τεχνολογία και χρειάζοται μπαταρίες για τη μετάβαση». «Ένα σημαντικό βήμα για την Ιταλία είναι να αυτονομηθεί στην παραγωγή μπαταριών υψηλής απόδοσης και γι’αυτό το λόγο ξεκινάμε τη δημιουργία του προγράμματος giga-factory, προκειμένου να εκγαταστήσουμε στην Ιταλία μία μονάδα πολύ μεγάλης παραγωγής για μπαταρίες», συμπληρωσε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, η Ε.Ε. ανακοίνωσε τον Ιούλιο σχέδια για την σταδιακή κατάργηση των νέων αυτοκινήτων με μηχανή εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035. Πρόκειται για μία μεγάλη δοκιμασία για τις βιομηχανίες πολυτελών αυτοκινήτων, οι οποίες παράγουν αυτοκίνητα με ισχυρότατες μηχανές. Αυτές βέβαια εκπέμπουν και υψηλότατα επίπεδα αέριων ρύπων. Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτού του είδους έχουν και πολύ χαμηλότερες πωλήσεις, συνεπώς περιορίζοντας τις δυνατότητές τους για πράσινη μετάβαση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News