Green Economy Παρασκευή 13/08/2021, 16:12
GREEN ECONOMY

Υδρογονάνθρακες: Αποχωρούν τα ΕΛΠΕ από δύο χερσαία οικόπεδα

Ακόμη μία αποχώρηση

Υδρογονάνθρακες: Αποχωρούν τα ΕΛΠΕ από δύο χερσαία οικόπεδα

Την αποχώρησή της από τις χερσαίες παραχωρήσεις υδρογονανθράκων σε Άρτα – Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησο, γνωστοποίησε η διοίκηση των ΕΛΠΕ, με επιστολή προς την Ελληνική Εταιρεία Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.

Αποτέλεσμα της εν λόγω εξέλιξης είναι τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής να επιστραφούν εκ νέου στο ελληνικό δημόσιο.

Ως προς τα αίτια αποχώρησης των ΕΛΠΕ από τα δύο χερσαία οικόπεδα, η διοίκηση εξήγησε ότι «εστιάζει τις προσπάθειές στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της».

Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, «συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου και η ισπανική Repsol ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τρία οικόπεδα στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα. 

Μάλιστα, στο θαλάσσιο project του Ιουνίου, η Repsol συνεργαζόταν μαζί με τα ΕΛΠΕ, τα οποία εξετάζουν τις επόμενες διαθέσιμες επιλογές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News