Green Economy Τετάρτη 4/08/2021, 16:20
GREEN ECONOMY

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 νοικοκυριά

Σε ποιες περιοχές

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 νοικοκυριά

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν περίπου 6.000 νοικοκυριά, όπως γνωστοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος καταβάλλει προσπάθεια αποκατάστασης των προβλημάτων από τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Διαχειριστή, το πρόβλημα αφορά μία γραμμή μέσης τάσης, η οποία έχει υποστεί ολική καταστροφή, προκαλώντας τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 6.000 νοικοκυριά σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος απαιτείται η αντικατάσταση 230 στύλων μέσης και χαμηλής τάσης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης σε 10 χιλιόμετρα δικτύου μέσης τάσης, σε 33 υποσταθμούς μέσης τάσης και σε 30 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής τάσης.

Για τον λόγο αυτό, στην περιοχή βρίσκονται 200 άτομα τεχνικό προσωπικό, τα οποία εργάζονται, όπου είναι εφικτό, δεδομένου ότι η επιχείρηση πυρόσβεσης συνεχίζεται έως αυτή την στιγμή.

Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι η μεγάλη φωτιά είναι αδύνατο να ξεκίνησε από μετασχηματιστή, καθώς η πλησιέστερη εγκατάσταση δικτύου βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η σημερινή ημέρα παραμένει κρίσιμη για το σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς τα φορτία παραμένουν υψηλά λόγω του καύσωνα. Η ζήτηση δε, αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα χθεσινά επίπεδα, όταν και έφθασε στα 10.800 μεγαβάτ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να χρειαστεί μείωση του φορτίου σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες προκειμένου να καλυφθεί η κατανάλωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News