Green Economy Τρίτη 20/07/2021, 14:27
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα – Το 2022 θα κυκλοφορούν 200

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα – Το 2022 θα κυκλοφορούν 200

Παραδόθηκε χθες στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram, από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Το λεωφορείο θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα στο δρομολόγιο της Γραμμής 2 των Τρόλεϊ  «Άνω Κυψέλη – Παγκράτι – Καισαριανή», στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την πλήρη ανανέωση του στόλου των οχημάτων με λεωφορεία νέας τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον και το επιβατικό κοινό. 

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα – Το 2022 θα κυκλοφορούν 200-1

Οι καλοκαιρινοί μήνες επιλέχθηκαν καθώς το λεωφορείο θα δοκιμαστεί υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ώστε να υπάρξουν σαφή συμπεράσματα, αναφορικά με την αποδοτικότητα και την δυνατότητα αυτονομίας του.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αναμένεται να προκηρυχθεί τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021, ενώ σύμφωνα με τον  υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μέσα στο 2022 θα κυκλοφορούν στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα – Το 2022 θα κυκλοφορούν 200-2

Όπως ανέφερε ο υπουργός κατά τη χθεσινή, επίσημη παράδοση του λεωφορείου, η Αθήνα θα είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τη μεγαλύτερη αναλογία ηλεκτρικών λεωφορείων, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός θα αφορά στην προμήθεια σε πρώτη φάση 200-220 οχημάτων. Ανέφερε επίσης ότι παράλληλα, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων, όχι μόνο στα αμαξοστάσια, αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην πόλη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News