Green Economy Δευτέρα 12/07/2021, 18:03
GREEN ECONOMY

Cero και Wattcrop ετοιμάζουν έργα ΑΠΕ 750 MW στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η δημιουργία της κοινοπραξίας

Cero και Wattcrop ετοιμάζουν έργα ΑΠΕ 750 MW στην Ελλάδα

Τη δημιουργία νέας κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη ενός εκτενούς χαρτοφυλακίου έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα ανακοίνωσαν η Cero Generation και η Wattcrop, επιβεβαιώνοντας το σημερινό δημοσίευμα του MoneyReview.

Οι δύο εταιρείες έχει ως βασική επιδίωξη να προχωρήσουν σε επενδύσεις παραγωγής από ΑΠΕ, οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη.

Η εν λόγω συνεργασία, μάλιστα, σηματοδοτεί την είσοδο της Cero στην ελληνική αγορά. Η ευρωπαϊκή εταιρεία, η οποία διαθέτει περισσότερα από 8 GW (υπό ανάπτυξη) και 150 projects σ’ όλη την Ευρώπη, ανήκει στη βρετανική Macquarie και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες του κλάδου ανάπτυξης φωτοβολταϊκών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα επιθυμεί έως το 2030 να παράγει το 61% της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με τα φωτοβολταϊκά να συνιστούν μία από τις βασικές τεχνολογίες επίτευξης του συγκεκριμένου οροσήμου.

Η Wattcrop ιδρύθηκε το 2019 με στόχο την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας, κυρίως στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επί του παρόντος, στοχεύει να αναπτύξει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΕΠ, το οποίο θα ξεπερνά τα 750MW παραγωγής και τα 600MW αποθήκευσης ενέργειας.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News