Green Economy Κυριακή 6/06/2021, 08:19
GREEN ECONOMY

WEF: Η Ελλάδα προς την ανάκαμψη με ώθηση την πράσινη οικονομία

Η πράσινη ενέργεια βασικός άξονας για την ανάκαμψη μετά την πανδημία

WEF: Η Ελλάδα προς την ανάκαμψη με ώθηση την πράσινη οικονομία

 Στην Αστυπάλαια και στα σχέδια να κατασθεί το μεγαλύτερο «πράσινο» νησί της Ευρώπης, αναφέρεται με ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) με αφορμή την εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα για τη μεγάλη συνεργασία με τη Volkswagen, Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Χέρμπερτ Ντις.

Στην ανάρτησή του το WEF, αναφέρει ότι η χώρα μας έχει καταστήσει την πράσινη ενέργεια βασικό άξονα στην πορεία της για την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Ως παράθυρο σ’ ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Αστυπάλαια.

Επτά μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Volkswagen, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ εγκατέστησε τους πρώτους 12 σταθμούς δωρεάν φόρτισης.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο κυβέρνησης – Volkswagen για την «πράσινη» Αστυπάλαια εδράζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • την ηλεκτροκίνηση, δηλαδή την προοδευτική αντικατάσταση όλων των οχημάτων ΙΧ και ΔΧ, ενώ θα δωθούν επιδοτήσεις και δάνεια με ευνοϊκούς όρους στους κατοίκους για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου
  • νέες υπηρεσίες μετακίνησης με διαμοιραζόμενα ΜΜΜ και υπηρεσίες συγκοινωνίας κατά παραγγελία
  • απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, μέσω υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News