Green Economy Τετάρτη 2/06/2021, 17:11
GREEN ECONOMY

Alpha Bank στην Αστυπάλαια: Δάνειο με επιτόκιο 4,5% για ηλεκτροκίνητο όχημα

Με 50% έκπτωση στο ισχύον επιτόκιο και προνομιακούς όρους

Alpha Bank στην Αστυπάλαια: Δάνειο με επιτόκιο 4,5% για ηλεκτροκίνητο όχημα

Τη δυνατότητα να λάβουν δάνειο για την αγορά ηλεκτροκίνητου μεταφορικού μέσου δίνει στους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας η Alpha Bank, στους οποίους μέσω της κρατικής δράσης e-astypalea τους παρέχεται επιδότηση έως 12.000 ευρώ.

Το καταναλωτικό δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς (ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι κλπ.), χορηγείται με προνομιακούς όρους που ισχύουν αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας, όπως σταθερό επιτόκιο 4,5% (μειωμένο κατά ~50% σε σχέση με το ισχύον επιτόκιο του δανείου) και δυνατότητα αποπληρωμής σε έως και 8 χρόνια. Παράλληλα, το καταναλωτικό δάνειο παρέχεται στους κατοίκους του νησιού χωρίς έξοδα επεξεργασίας αιτήματος και χωρίς παρακράτηση κυριότητας. 

Με αυτό το καινοτόμο δανειακό προϊόν, η Alpha Bank συμβάλλει στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και του Volkswagen Group να καταστεί η Αστυπάλαια νησί-πρότυπο στον τομέα της πράσινης ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η τράπεζα. 

«Η Αlpha Bank, διαθέτοντας το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην Αστυπάλαια και επιτελώντας τον ουσιαστικό της ρόλο ως φορέας στήριξης της τοπικής κοινωνίας, καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή την κρατική δράση e-astypalea. Πρωτοστατούμε στην πρωτοβουλία για μετάβαση του συστήματος μεταφορών του νησιού στην ηλεκτροκίνηση και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε προσπάθεια για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει ο διευθυντής δικτύου καταστημάτων Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριζάνης.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News