Green Economy Σάββατο 29/05/2021, 15:45
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Tesla: Πώς επεκτάθηκε στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας

Tesla: Πώς επεκτάθηκε στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, ανακοίνωσε το 2015 ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του ηλεκτρικών οχημάτων θα επέκτεινε τις δραστηριότητές της στον χώρο της ενέργειας. Τώρα, οι δραστηριότητες αυτές αρχίσουν να απογειώνονται. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι η ανάπτυξη μπαταριών αυξήθηκε κατά 83% το 2020, ιδιαίτερα χάρη στη δημοτικότητα του Megapack, το οποίο αποθηκεύει ενέργεια για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακή και αιολική χρειάζονται να αποθηκεύονται σε μπαταρίες όταν ο άνεμος δεν φυσάει και όταν ο ήλιος δεν λάμπει. Καθώς οι χώρες η μία μετά την άλλη θέτουν τους στόχους τους για τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές από τα ορυκτά καύσιμα, η ζήτηση για αποθηκευτικά συστήματα μεγάλης χωρητικότητας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Οι μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα αναμένεται να αποτελέσουν μία αγορά αξίας 15 δισ.δολαρίων έως το 2027, σύμφωνα με τη Grand View Research. 

Το σύστημα της Tesla Megapack θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για αποθηκευτικά συστήματα ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο στο μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με αναλυτές του CNBC. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News