Green Economy Παρασκευή 28/05/2021, 12:37
GREEN ECONOMY

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια χρειάζονται επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ για να στηρίξουν την αιολική ενέργεια

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια χρειάζονται επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ για να στηρίξουν την αιολική ενέργεια

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια θα χρειαστούν νέες υποδομές και σημαντικές επενδύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην ανάπτυξη του τομέα ηλιακής ενέργειας στην ήπειρο. Αυτό επισημαίνει σε νέα έκθεσή της η WindEurope. Συγκεκριμένα προβλέπει ότι θα απαιτηθούν επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ έως το 2030 προκειμένου «να στηριχθεί η επέκταση της offshore αιολικής ενέργειας». 

Σε ανακοίνωση που συνοδεύει την δημοσίευση της έκθεσης, ο διευθύνων σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, περιέγραψε το λιμάνι ως «ζωτικής σημασίας για την offshore αιολική ενέργεια». 

«Είναι ζωτικής σημασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού και logistics που είναι αναγκαία για την εγκατάσταση, συναρμολόγηση, λειτουργία και συντήρηση των offshore αιολικών πάρκων» εξήγησε. 

Καθώς οι χώρες επιχειρούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα, η αιολική ενέργεια θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της δυναμικότητας της αιολικής ενέργειας στα 60 γιγαβάτ έως το 2030 και στα 300 γιγαβάτ έως τα μέσα του αιώνα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News