Green Economy Δευτέρα 24/05/2021, 16:59
GREEN ECONOMY

Ο λόγος που εκτοπίστηκαν 30,7 εκατ. άνθρωποι (δεν ήταν ο πόλεμος)

Ο λόγος που εκτοπίστηκαν 30,7 εκατ. άνθρωποι (δεν ήταν ο πόλεμος)

Ο αριθμός όσων εκτοπίστηκαν λόγω των περιβαλλοντικών καταστροφών ήταν τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με όσους εκτοπίστηκαν λόγω της βίας και του πολέμου.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Κέντρο Παρακολούθησης Εκτοπισμένων, το οποίο ανέλυσε τις μετακινήσεις πληθυσμού κατά τη διάρκεια του πανδημικού 2020.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 30,7 εκατ. ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο διανομής και να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας τους, εξαιτίας των επιπτώσεων των καιρικών ή περιβαλλοντικών φαινομένων.

Ο λόγος που εκτοπίστηκαν 30,7 εκατ. άνθρωποι (δεν ήταν ο πόλεμος)-1

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός όσων εκτοπίστηκαν, ανεξαρτήτως αιτίας, έφθασε τους 55 εκατομμύρια, εκ των οποίων περίπου 10 εκατομμύρια άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων ή των συρράξεων.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Κέντρου, οι περισσότερες μετακινήσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα ως απόρροια του περιβάλλοντος, ήταν μικρής κλίμακας και τοπικές, σ’ αντίθεση με τους φόβους για μαζικές και ευρείας κλίμακας μετακινήσεις.

Συνολικά, δε, κατά τη διάρκεια του 2020, το κόστος των περιβαλλοντικά σχετιζόμενων μετακινήσεων για την παγκόσμια οικονομία υπολογίστηκε σε 20,5 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται ότι δέχθηκαν η Κίνα, η Ινδία, οι Φιλιππίνες και το Μπαγκλαντές, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ, με 1,7 εκατομμύριο εκτοπισμένους ως συνέπεια των τυφώνων και των καταιγίδων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News