Green Economy Τετάρτη 19/05/2021, 14:45
GREEN ECONOMY

Pirelli: Κατασκευάζει το πρώτο οικολογικά πιστοποιημένο ελαστικό αυτοκινήτου 

Τα νέα λάστιχα θα περιέχουν τα πιστοποιημένα υλικά από το FSC, καουτσούκ και ρεγιόν

Στην παραγωγή του πρώτου ελαστικού αυτοκινήτου το οποίο φέρει την πιστοποίηση από το Συμβούλιο Δασικής Διαχείρισης (FSC), προχωράει η ιταλική κατασκευάστρια ελαστικών, μια σειρά η οποία έχει σχεδιασθεί για το plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW, X5 xDrive45e. 

To FSC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ορίζει τα πρότυπα για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση των δασών, ενώ παράλληλα πιστοποιεί τις πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον. 

Όπως αναφέρει η Pirelli στην ανακοίνωσή της, τα νέα λάστιχα θα περιέχουν τα πιστοποιημένα υλικά από το FSC, καουτσούκ και ρεγιόν (συνθετική ίνα, κατασκευασμένη από φυσικές πηγές όπως το ξύλο και συναφή γεωργικά προϊόντα), προσθέτοντας ότι η σειρά αυτή θα τη βοηθήσει να επιταχύνει την παραγωγή ελαστικών με βιώσιμο τρόπο. 

«Η πιστοποίηση διαχείρισης των δασών από το Συμβούλιο, επιβεβαιώνει ότι αυτή γίνεται στις φυτείες με έναν τρόπο που διασφαλίζεται η βιολογική πολυμορφία και είναι επωφελής για τις ζωές των ντόπιων πολιτών και των εργαζόμενων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι διατηρείται η οικονομική βιωσιμότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News