Green Economy Τρίτη 18/05/2021, 18:03
GREEN ECONOMY

ΗΠΑ: Κίνητρα ύψους 174 δισ. δολαρίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

100 δισ. δολάρια θα προσφερθούν με τη μορφή εκπτώσεων στις αγορές των καταναλωτών

ΗΠΑ: Κίνητρα ύψους 174 δισ. δολαρίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

Στα αποκαλυπτήρια των σχεδίων της κυβέρνησής του με τα οποία θα παρέχει οικονομικά κίνητρα ύψους 174 δισ. δολαρίων και τα οποία θα αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρόκειται να προβεί σήμερα Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στο Μίσιγκαν. 

Στα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβάνονται κρατικές επιχορηγήσεις για την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα παράγουν μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως και κίνητρα για την αγορά πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους Αμερικανούς, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που τέθηκε υπόψη του Reuters. 

Άλλωστε από τα 170 δισ. δολάρια, η μερίδα του λέοντος θα αφορά τις λιανικές πωλήσεις, καθώς τα 100 δισ. δολάρια εξ αυτών θα προσφερθούν με τη μορφή εκπτώσεων στις αγορές των καταναλωτών, σύμφωνα με μέιλ προς του Αμερικανούς βουλευτές του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ. 

Παράλληλα η Ουάσιγκτον προωθεί νέες φορολογικές πιστώσεις για τα οχήματα μεσαίας και βαριάς κατηγορίας με μηδενικούς ρύπους, για τα οποία ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι έχουν μεγάλη συμβολή στην κακή ποιότητα αέρα, ένα μέτρο το κόστος του οποίου η κυβέρνηση το έχει υπολογίσει στα 10 δισ. δολάρια. 

Άλλα 15 δισ. δολάρια η κυβέρνηση επιδιώκει να διαθέσει για την κατασκευή 500.000 φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 (συμπεριλαμβανομένων σε συγκροτήματα κατοικιών και σε δημόσιους χώρους στάθμευσης), ενώ ακόμη 45 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν για την «ηλεκτροποίηση» των σχολικών λεωφορείων και αυτών των δημόσιων συγκοινωνιών. Την ίδια γραμμή θέλει να ακολουθήσει η Ουάσιγκτον αναφορικά και με τα υπόλοιπα κυβερνητικά οχήματα, όπως επί παραδείγματι για εκείνα της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News