Green Economy Πέμπτη 22/04/2021, 14:58
ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν θέλει να μειώσει στο 50% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Ο Μπάιντεν θέλει να μειώσει στο 50% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Τη μείωση (σ.σ. σε σχέση με τα επίπεδα του 2005) των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% – 52% έως το 2030 έθεσε ως στόχο η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των δράσεων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Η εν λόγω δέσμευση έρχεται να επιβεβαιώσει την επιστροφή της Ουάσιγκτον στη διεθνή εκστρατεία καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μετά και την ατυχή απόφαση του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποχωρήσει από τη Συμφωνία των Παρισιών.

Στην ατζέντα του Μπάιντεν, ο οποίος ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική περιβαλλοντική στρατηγική σε σχέση με τον προκάτοχό του, ξεχωρίζει και ο πλήρης μηδενισμός των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Σ’ αυτό το μακρόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία εκατομμυρίων καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας. Την εν λόγω αισιοδοξία, πάντως, δεν φαίνεται να τη συμμερίζονται οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι ανησυχούν για ενδεχόμενο πλήγμα στην οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, η μείωση των εκπομπών εκτιμάται ότι θα προέλθει, κατά κύριο λόγο, από τους τομείς της ενέργειας, των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά κι άλλων κλάδων της οικονομίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν τεθεί συγκεκριμένοι επιμέρους στόχοι.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παρουσίασε προσφάτως ένα ευρύ πακέτο επενδύσεων, ύψους 2 τρισ. δολαρίων, με στόχο την υλοποίηση μιας σειράς έργων στον κλάδο των υποδομών και της ενέργειας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News