Green Economy Πέμπτη 22/04/2021, 09:45
ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,5 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από ΑΠΕ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4,5 εκατ. νοικοκυριά αποκλειστικά από ΑΠΕ

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021 συμμετέχει σήμερα η ΔΕΗ ηλεκτροδοτώντας 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass.

«Ως ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εγγυόμαστε πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου (περίπου 35GWh), τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 8.000 τόνους σε μία μέρα» σημειώνει η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωσή της.

Με την ενέργειά της αυτή, η ΔΕΗ δηλώνει «την πάγια δέσμευσή της στην υλοποίηση δράσεων με περιβαλλοντικό αντίκτυπο που περιλαμβάνουν:

– Την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο μείγμα ενέργειας στο 20% έως το 2023.

– Τη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα.

– Την υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής, με νέες σύγχρονης τεχνολογίας.

– Τη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εδαφών με διαμορφώσεις τελικών επιφανειών, δενδροφυτεύσεις, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και δημιουργία ζωνών πρασίνου, όπως και της προστασίας των υδάτων και της πανίδας, με τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής (λιμνών και υδροβιοτόπων).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News