Green Economy Πέμπτη 22/04/2021, 09:05
GREEN ECONOMY

Αυστραλία: 436,5 εκατ. δολ. για πράσινες τεχνολογίες

Αυστραλία: 436,5 εκατ. δολ. για πράσινες τεχνολογίες

Ποσό 436,5 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει η Αυστραλία για τη συγχρηματοδότηση ερευνών και πιλοτικών έργων σε πράσινες τεχνολογίες, όπως δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον την Πέμπτη.

Η Αυστραλία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο κατά κεφαλήν, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, εν οψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής για το κλίμα που έχει συγκαλέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αν και ο Μόρισον έχει αντισταθεί στις παγκόσμιες εκκλήσεις να δεσμευθεί σε έναν στόχο για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 επικαλούμενος τον κίνδυνο ζημίας στην οικονομία, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα συνεπενδύσει με εταίρους από τη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ν. Κορέα και τη Γερμανία σε τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών. Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε πως οι εταίροι αυτοί περιλαμβάνουν τόσο κυβερνήσεις, όσο και ιδιωτικές εταιρείες.

Η παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού δεσμεύει την Αυστραλία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 26% – 28% κάτω από τα επίπεδα του 2005, μέχρι το 2030. Η κυβέρνηση της χώρας αναμένει ότι θα επιτύχει μείωση κατά 29% μέσω των δαπανών ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τρέχουσα δεκαετία.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News