Green Economy Πέμπτη 15/04/2021, 16:17
GREEN ECONOMY

Η Ferrari γίνεται «πράσινη» – Έως το 2025 το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο

Επιβεβαιώνεται η αλλαγή πλεύσης της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Ferrari γίνεται «πράσινη» – Έως το 2025 το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο

Τα πρώτα «πράσινα» υπερπολυτελή αυτοκίνητα σχεδιάζει να λανσάρει η Ferrari, η οποία αναζητάει τρόπους να εισέλθει στην πολλά υποσχόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Η ιταλική βιομηχανία αναμένεται να κατασκευάσει το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό «supercar» έως το 2025, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της εταιρείας, Τζον Έλκαν.

Η εν λόγω δήλωση επί της ουσίας επιβεβαιώνει την αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την στρατηγική του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Λουίς Καμιλέρι, ο οποίος παραιτήθηκε στα τέλη του 2020.

Ο Καμιλέρι είχε ταχθεί εναντίον της ηλεκτροκίνησης, θεωρώντας ότι είναι «πολύ δύσκολο να φανταστεί μια πραγματική Ferrari κατά 100% ηλεκτρική».

Ο νέος CEO, βέβαια, έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, βάζοντας μπροστά το φιλόδοξο project για τη δημιουργία της πρώτης ηλεκτροκίνητης Ferrari.

«Η νέα τεχνολογία τόσο στα αγωνιστικά όσο και στα συμβατικά Ι.Χ., αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προκειμένου να μεταδώσουμε το πάθος της Ferrari στις νέες γενιές» σχολίασε ο Έλκαν, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News