Green Economy Πέμπτη 1/04/2021, 14:45
GREEN ECONOMY

Το Sani Resort το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα

Το Sani Resort το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα

Στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδύει ο όμιλος Sani/Ikos, που από το 2019 έχει αναπτύξει στρατηγικό πλάνο σε εναρμόνιση με τη Συμφωνία του Παρισιού. Στο πλαίσιο αυτό το 2020 ήταν η πρώτη ανθρακικά ουδέτερη χρονιά για Sani Resort. Μάλιστα το ξενοδοχειακό συγκρότημα, είναι το πρώτο στην Ελλάδα με zero carbon footprint. 

«Το ενεργειακό αποτύπωμα του Sani Resort βελτιώνεται συνεχώς μέσα από ένα σύνολο δράσεων, όπως η αναβάθμιση της ενεργειακής μας αποδοτικότητας, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η αύξηση των σχετικών επενδύσεων και η συνεχής εκπαίδευση των ανθρώπων μας. To 2020 ήταν η πρώτη μας ανθρακικά ουδέτερη χρονιά» ανέφερε η Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos. 

Το Sani Resort το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα-1

«Καθώς το 2021 προβλέπεται να είναι το σημαντικότερο έτος δράσης για την κλιματική αλλαγή, με την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Κλίμα τον ερχόμενο Νοέμβριο να ορίζει το μέλλον μας σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανταποκρινόμαστε σε αυτή την τεράστια πρόκληση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εργαστούμε συνειδητά προς την κατεύθυνση της παροχής πολυτελών διακοπών με καρδιά αειφορίας και έμφαση στην ασφάλεια. Έτσι, έχουμε θέσει φιλόδοξους και μετρήσιμους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με επιπλέον δράσεις σε εξαιρετικά επείγοντα θέματα, όπως η διατήρηση της βιοποικιλότητας και ο περιορισμός της ρύπανσης από πλαστικά» πρόσθεσε η κ. Ανδρεάδη. 

Ο σχεδιασμός της εταιρείας έχει ήδη εκπονηθεί και προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις που πλαισιώνουν το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα (zero carbon footprint), με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τετραετία. Το πρόγραμμα μπεριλαμβάνει πρωτοβουλίες αναβάθμισης της ενεργειακής αποδοτικότητας, μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, αύξησης της χρήσης ΑΠΕ μέσω σημαντικής εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, αντιστάθμισης ρύπων και εκπαίδευση του προσωπικού.

Όπως αναφέρει η Έκθεση Βιωσιμότητας του Ομίλου για το Sani Resort, τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Το έτος 2019, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις μειώθηκε κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Από το 2019, όλη η ηλεκτρική ενέργεια του Sani Resort προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές εγγυημένης προέλευσης, μειώνοντας τον άνθρακα κατά 10,931 τόνους.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News