Green Economy Τρίτη 30/03/2021, 20:54
GREEN ECONOMY

Συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για πλωτό φωτοβολταϊκό έργο

Συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για πλωτό φωτοβολταϊκό έργο

Συμφωνία με τον όμιλο MP Quantum υπέγραψε η Ocean Sun για την ανάπτυξη πλωτής μονάδας ηλιακής ενέργειας, η οποία θα βασίζεται στην ιδιόκτητη τεχνολογία της Ocean Sun στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είναι χαρά μας που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με μια από τις πιο φημισμένες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Η MP διαθέτει μια δυνατή ομάδα και ένα καλό σχέδιο για να αναπτύξει την παροχή πλωτής ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα στην περιοχή. Η οικογένεια Αλαφούζου έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχημένων επιχειρήσεων και είναι τιμή μας που θα μας εκπροσωπούν, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας τα πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα της Ocean Sun», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας.

«Η πλωτή ηλικιακή ενέργεια είναι ένα άκρως συμβατό στοιχείο για τις αγορές ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο, με καλή ακτινοβολία, υδάτινους πόρους και δέσμευση των αρχών να προωθήσουν τη μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Ocean Sun διαθέτει μια κορυφαία λύση παγκοσμίως για την πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας με χαμηλό capex και υψηλή ισχύ. Επιπλέον, το αξιόπλοο του συστήματος επιτρέπει την ανάπτυξη των μονάδων κατά μήκος των εκτεταμένων ακτών και των νησιωτικών μας κοινοτήτων», αναφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος του ομίλου MP Quantum.

Ως οι δυο χώρες που βρίσκονται στη νότια περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα επίπεδα της ηλιακής ακτινοβολίας προσφέρουν τα εχέγγυα για ικανοποιητικές επιστροφές των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα της Ελλάδας, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, αποσκοπώντας το 35% της ενέργειας έως το 2030 να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη έως το 2028. Σύμφωνα με τη HELAPCO, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί τις μεγάλες ελληνικές φωτοβολταϊκές εταιρείες, αυτό συνεπάγεται μια κατά μέσο όρο εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή χωρητικότητα της τάξεως των 400-500 μεγαβάτ (MW) ετησίως έως το 2030. Οι μεγάλες ακτογραμμές, τα νησιά και και τα αποθέματα νερού της ενδοχώρας, συνιστούν τον τέλειο συνδυασμό με την πλωτή ηλιακή ενέργεια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News