Green Economy Τρίτη 30/03/2021, 08:22
GREEN ECONOMY

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Επείγουσα δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων ζητούν κορυφαίοι οικονομολόγοι

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών

Σχεδόν εννέα στους δέκα κορυφαίους οικονομολόγους παγκοσμίως πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή θα βαθύνει την ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών, ενώ οι περισσότεροι ζητούν επείγουσα δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων.

Σύμφωνα με έρευνα ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Institute for Policy Integrity) οι επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν «τεράστιες δυσκολίες» για τις χώρες που ήδη βιώνουν οικονομικές προκλήσεις και παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά φτώχειας,

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των 730 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι απαιτείται «άμεση και αποφασιστική δράση» για τη μείωση των εκπομπών αερίων. Σύμφωνα με την έρευνα, η προβλεπόμενη οικονομική ζημία από την κλιματική αλλαγή εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025 και περίπου 30 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2075, εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση αύξησης της θερμοκρασίας.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν καθώς οι χώρες επικαιροποιούν τα σχέδιά τους για μείωση των εκπομπών πριν από τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News