Green Economy Δευτέρα 29/03/2021, 19:06
GREEN ECONOMY

Εργαστήρια «πράσινης» επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

Εργαστήρια «πράσινης» επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

Την εκκίνηση των πρώτων εργαστηρίων «πράσινης» επιχειρηματικότητας, τα οποία θα λειτουργήσουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος», ανακοίνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Τα εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητάς θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021 είτε δια ζώσης στην Κρήτη είτε διαδικτυακά, αναλόγως το τι θα επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθήσει κι ένας δεύτερος κύκλος το 2022. Στους δύο αυτούς κύκλους θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι απ’ όλη την Κρήτη, αρκεί να επιθυμούν να αναπτύξουν «πράσινες» επιχειρηματικές ιδέες.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, παραγωγούς, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων και startuppers.

Μετά από κάθε κύκλο εργαστηρίων θα διοργανωθούν διαγωνισμοί, από τους οποίους θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν οι πέντε πιο καινοτόμες ιδέες κι οι νέοι που θα τις υποστηρίξουν, θα απολαύσουν υπηρεσίες Mentoring για ένα έτος από μέντορες του προγράμματος.

Ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας των εργαστηρίων πράσινης επιχειρηματικότητας, καθώς και οι κύριες παραμέτρους του έργου GreenTecLab παρουσιάστηκαν στις 24 Μαρτίου κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Σύντομα, μάλιστα, θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, όπως κι οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News