Green Economy Δευτέρα 22/03/2021, 18:39
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

VW: Πώς μπορεί να πάρει την «πρωτιά» από την Tesla

Τι αναφέρει η ανάλυση της Deutsche Bank

VW: Πώς μπορεί να πάρει την «πρωτιά» από την Tesla

Απολύτως εφικτή θεωρεί η Deutsche Bank την πλήρη ανατροπή των συσχετισμών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εκτιμώντας ότι η Volkswagen θα μπορούσε να ξεπεράσει την Tesla σε αριθμό πωλήσεων εντός του 2022.

Σύμφωνα με την ανάλυση της γερμανικής τράπεζας, η οποία βάζει «φωτιά» στη ραγδαίως εξελισσόμενη και άκρως ανταγωνιστική αγορά της ηλεκτροκίνησης, ο κλάδος EV (ηλεκτρικά οχήματα) της VW θα μπορούσε να αγγίξει τα 195 δισ. ευρώ έως το επόμενο έτος.

Αριθμός, δηλαδή, υπερδιπλάσιος της τρέχουσας αξίας του συνόλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (ηλεκτροκίνηση + βενζινοκίνηση + πετρελαιοκίνηση κ.α.), η οποία διαμορφώνεται σε περίπου 150 δισ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Deutsche Bank, μεταξύ άλλων, αναβάθμισε σημαντικά την τιμή – στόχο για τη μετοχή της VW, κατά 46% στα 270 ευρώ.

Πρόσφατα, η κεφαλαιοποίηση της VW στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατάφερε να υπερσκελίσει την αντίστοιχη της SAP και να καταστεί «Νο. 1» γερμανική εταιρεία (σ.σ. για πρώτη φορά από το σκάνδαλο με τους ντιζελοκινητήρες το 2015).

Λαμβάνοντας υπόψη τις επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι πωλήσεις EV οχημάτων της VW θα μπορούσαν να υπερβούν τις πωλήσεις της Tesla, η οποία εδώ και χρόνια θεωρείται απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς.

Σ’ αυτό, μάλιστα, συμβάλλει και η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να μετατρέψει το εργοστάσιο της θυγατρικής Seat στη Βαρκελώνη σε hub ηλεκτροκίνησης, με στόχο την παραγωγή 500.000 οχημάτων ετησίως. Όσων δηλαδή, και των περσινών πωλήσεων της Tesla σε παγκόσμιο επίπεδο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News