Green Economy Δευτέρα 22/03/2021, 11:38
GREEN ECONOMY

Η ΔΕΗ ανοίγει πάλι το βιβλίο προσφορών για 75 εκατ. ευρώ

Η ΔΕΗ ανοίγει πάλι το βιβλίο προσφορών για 75 εκατ. ευρώ

Ανταποκρινόμενη στην ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και πάλι το βιβλίο προσφορών του ομολόγου με ρήτρα ειφορίας προκειμένου να αντλήσει 75 εκατ. ευρώ. Οι ομολογίες με επιτόκιο 3,875% και λήξη το 2026 θα διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως οι ομολογίες με ρήτρα αειφορίας συνολικής ονομαστικής αξίας 650 εκατομμυρίων λήξεως 2026, οι οποίες εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 18 Μαρτίου. 

H HSBC Continental Europe S.A. και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ άντλησε 650 εκατ. ευρώ (έναντι αρχικού σχεδιασμού για 500 εκατ. ευρώ) από την ομολογιακή έκδοση που ολοκληρώθηκε την περασμένηε βδομάδα. Όπως έχει γράψει το MoneyReview με την επιτυχημένη αυτή έκδοση δείχνει το δρόμο και για ανάλογες εκδόσεις στην Νοτιανατολική Ευρώπη. 

Η EBRD τοποθέτησε 50 εκατ. ευρώ στην έκδοση και, με δεδομένο ότι η ΔΕΗ άνοιξε μια νέα αγορά, αυτή των SLB ομολόγων για εταιρείες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει και σε άλλες εκδόσεις στην περιοχή. Όπως δήλωσε ο Γιώργoς Γκιαούρη, επικεφαλής του κλάδου ενέργειας της EBRD για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην ιστοσελίδα ICIS, η έκδοση της ΔΕΗ στέλνει σήμα ότι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση της Τράπεζας θα συναρτάται ολοένα και περισσότερο με στρατηγικές απανθρακοποίησης και υιοθέτηση των λεγόμενων δεικτών ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση). 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News