Green Economy Δευτέρα 8/03/2021, 11:22
GREEN ECONOMY

ΔΕΗ: Εκδίδει βιώσιμα ομόλογα 500 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Εκδίδει βιώσιμα ομόλογα 500 εκατ. ευρώ

Την έκδοση «πράσινου» ομολόγου 500 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr, το βιβλίο προσφορών θα μείνει ανοικτό έως την Πέμπτη. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιών χωρίς εξασφαλίσεις, που συνδέονται με στόχους βιωσιμότητας (sustainability-linked bonds) και λήγουν το 2026, με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά. 

Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή  υφιστάμενου δανεισμού, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της προσφοράς. 

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market), ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H HSBC Continental Europe και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). Το roadshow της Προσφοράς θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου 2021.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News