Green Economy Τρίτη 9/02/2021, 21:26
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Μείωση της υπερκατανάλωσης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο από την Ε.Ε. με δεσμευτικούς στόχους

Μείωση της υπερκατανάλωσης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο από την Ε.Ε. με δεσμευτικούς στόχους

Εκκληση στην Ε.Ε. απηύθυνε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εισαγάγει δεσμευτικούς στόχους για την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στα προϊόντα και να καταναλώνει λιγότερες πρώτες ύλες, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η συσσώρευση του πλαστικού στο περιβάλλον και να σταματήσει η άσκοπη σπατάλη των μη ανακυκλώσιμων υλικών. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει νέα νομοθεσία για να περιορίσει τον αντίκτυπο της υπερβολικής κατανάλωσης στο περιβάλλον μέσω της χρήσης λιγότερων πρώτων υλών και της στροφής από τις πρώτες ύλες σε ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. Τα ανακυκλώσιμα υλικά εκπροσωπούν μόλις το 12% των υλικών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της Ε.Ε., με το ευρωπαϊκό μπλοκ να αποτεφρώνει περισσότερα πλαστικά απόβλημα από αυτά που ανακυκλώνει. 

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει προετοιμάσει έκθεση με την οποία καλεί την Κομισιόν να αντιμετωπίσει το ζήτημα προκειμένου να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον της Ευρώπης και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Από την πλευρά της, η Κομισιόν θα πρέπει να προτείνει υποχρεωτικούς κοινοτικούς κανόνες για την χρήση ανακυκλώσιμου υλικού σε ορισμένα προϊόντα ή τομείς, καθώς και δεσμευτικούς στόχους για την χρήση λιγότερων πρώτων υλών. 

Oι κάτοικοι της Ε.Ε. χρησιμοποιούν τις πρώτες ύλες με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή που ο πλανήτης μπορεί να τις αναπληρώσει, σύμφωνα με τις οργανώσεις WWF και το Global Footprint Network. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News