Green Economy Δευτέρα 8/02/2021, 18:03
GREEN ECONOMY

Chevron: Το 2040 ίσως να μην είναι πια μια κυρίως πετρελαϊκή εταιρεία

Chevron: Το 2040 ίσως να μην είναι πια μια κυρίως πετρελαϊκή εταιρεία

Στα 141 χρόνια της ιστορίας της, η Chevron έχτισε μια αυτοκρατορία υδρογονανθράκων αξίας 170 δισ.  δολαρίων και έκανε το όνομά της συνώνυμο με τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Όμως η κλιματική κρίση την κάνει να αναθεωρήσει εκ βάθρων το επιχειρηματικό μοντέλο της.

«Είκοσι χρόνια από τώρα θα βγάζουμε τα κέρδη μας από την ενέργεια. Όμως η εταιρεία μας είναι πολύ διαφορετική σήμερα από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια. Το πετρέλαιο και το αέριο θα είναι ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι. Αλλά θα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι; Μόνο ο χρόνος θα πει», είπε ο CEO της Chevron, Μάικλ Γουίρθ στο CNN Business.

Ο επικεφαλής της Chevron αναφέρθηκε κυρίως στην επέκταση της εταιρείας στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας, όπως το πράσινο υδρογόνο, το ανανεώσιμο φυσικό αέριο και οι τεχνολογίες της δέσμευσης και αποθήκευσης του άνθρακα.

Η Chevron σκοπεύει να εστιάσει στους τομείς όπου μπορεί να έχει το πλεονέκτημα, με τον Γουίρθ να εξηγεί ότι οι τεχνολογίες της αιολικής και ηλιακής ενέργειας δεν αποτελούν ένα τέτοιο τομέα.

Και την ίδια στιγμή, δεν σκοπεύει να αποχαιρετίσει εντελώς το πετρέλαιο και το αέριο. «Δεν θα εξαφανιστούν σε 20 χρόνια, θα είναι ακόμα πολύ σημαντικά», τόνισε ο Γουίρθ.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News